Opdatering af Slægtsbogen

Vi har nu igangsat arbejdet med den næste udgave af Slægtsbogen. I løbet af de to første uger af august vil vi sende invitationer ud pr. e-mail og brev til alle de adresser, vi er i besiddelse af. Herunder kan du finde svar på diverse spørgsmål om bogen og processen.

Hvad er det for en bog? 

Slægtsbogen er en bog med omtale af alle efterkommere af Pierre la Cour, der levede fra 1716 til 1775. Den første blev udgivet i 1903 og den seneste i 2011. Du kan finde nogle af de tidligere versioner i Biblioteket her på hjemmesiden.

Jeg hedder ikke la Cour – hvorfor har I skrevet til mig?

Vi har skrevet til alle personer over 20 år, der nedstammer fra Pierre la Cour, uanset om de hedder la Cour eller ej, så hvis vi har skrevet til dig, nedstammer du fra Pierre.

Nogen i min familie har fået et brev, men jeg har ikke. Hvorfor?

Vi sender ikke alle ud samtidig, så det kommer nok. Skriv til os på bog@pierrelacour.dk, hvis du ikke har modtaget det den 20. august.

Hvor kan jeg se, hvad I har stående om mig?

I det brev, du har modtaget, kan du se dit brugernavn (som faktisk er et nummer) og din kode, så du kan logge ind på Slægtsdatabasen her på siden, og se din profil.

Hvordan indsender jeg oplysninger til bogen?

Det gør du i Slægtsdatabasen her på hjemmesiden. Du kan tilføje oplysninger om dig selv, din ægtefælle eller partner og dine børn.

Hvornår er fristen for at indlevere oplysninger?

Det var den 30. september, men kan nås indtil 10. oktober.

Jeg kan ikke åbne databasen. Hvad er der galt?

Databasen bruger et IT-sprog, der hedder Flash, og visse styresystemer eller firewalls umuliggør adgang til databasen. Man kan f.eks. ikke få adgang til databasen fra en ipad. Hvis du ikke kan komme ind, kan du sende oplysninger og billede pr e-mail til bog@pierrelacour.dk Det er så vigtigt, at du skriver dit slægtsnummer i mailen. Slægtsnummeret finder du på dit brev lige under adressen.

Mine forældre er døde / ikke gode til IT. Kan jeg få adgang til at rette i deres oplysninger?

Ja, men så skal du skrive til os på bog@pierrelacour.dk og oplyse dit eget brugernummer og din kode. Så returnerer vi dine forældres brugernummer og kode

Kan jeg sende foto med posten?

Helst ikke. Det er administrativt tungt at skulle scanne og registrere (for ikke at tale om at returnere) fysiske billeder. Snup et med mobiltelefonen.

Skal billeder være i farver eller sort/hvid?

Bogen bliver i sort/hvid, så vi konverterer alle billeder til sort/hvid.

Må der være flere personer på samme billede?

Helst ikke. Vi foretrækker ét billede pr. person, også fordi det er sådan, vi gemmer dem i databasen. Men billedet behøver ikke være et pasfoto – der må godt være andre ting på billedet – dit yndlings-sted, dyr eller legetøj f.eks. – det gør billederne sjovere at se igennem.

Kan jeg sige nej til at være med i bogen?

Naturligvis. Når du logger in på din profil, kan du krydse af i feltet ”Ønsker ikke omtale”. Så kommer du ikke med i bogen, og så kontakter vi dig ikke igen.

Hvornår og hvordan kan jeg købe bogen?

Vi regner med at bogen er færdig i foråret 2020 og vi sender en e-mail til alle de e-mail adresser, vi har, med oplysning om pris og bestilling.

Kommer bogen i boghandlerne?

Nej. Bogen vil kun blive solgt privat.

Hvad skal jeg skrive om mig selv?

Lige dét du har lyst til. Skriv om din uddannelse, dine fritidsinteresser, spændende oplevelser, arbejde og andre ting, der kan være spændende for dine børn og børnebørn at læse om 40-50 år. Du bør skrive i 3. person: ”Han gik i skole på Bakkegårdsskolen fra 1990 til 1998.” og ikke ”Jeg gik i skole…” Vi læser korrektur og forbeholder os ret til at redigere i teksten.

Kommer min e-mail adresse med i bogen?

Nej, men hvis du skriver din e-mail adresse på din profil, sender vi dig en e-mail når bogen er udkommet, med information om priser og hvordan du bestiller den.

English